Epilare cu ceara

Pentru cei care nu sunt familiarizati cu tipul acesta de tratament, epilatul cu ceara este o procedura care are scopul de a elimina parul inestetic din anumite zone ale corpului. Desi se face in mod normal in scop estetic, tratamentul de epilare cu ceara are, de asemenea, beneficii igienice si medicale. Acesta ajuta la igiena pentru ca parul pare dezordonat, in special atunci cand este gros si aspru. De asemenea, este benefic din punct de vedere medical, din cauza faptului ca firele de par din anumite parti ale corpului au tendinta de a dezvolta iritatii. Astfel de iritatii apar in zona foliculilor de par si provoaca mancarimi. Cu adaos de sudoare, vreme calda si o igiena necorespunzatoare, iritatiile se pot dezvolta, cauzand diverse afectiuni ale pielii.

Tratamentul de epilare cu ceara se poate aplica in orice zona a corpului, inclusiv pe picioare, brate, fata, zona inghinala, spate sau pe piept. Parul trebuie sa aiba minim o jumatate de centimetru lungime, inainte de a incepe procesul de epilat. Totodata, profesionistul de la salon va examina clientul, pentru a vedea daca acesta are alergie la ceara si daca prezinta pe piele arsuri de la soare, rani proeminente, eruptii cutanate sau iritatii.

Cand totul este gata, procedura de epilare cu ceara incepe prin aplicarea unei pudre de talc, pentru prevenirea eventualei lipiri a pielii de ceara. Apoi, pielea este data cu fasii de ceara calda, care se tin cateva secunde, dupa care se trag odata cu parul nedorit de pe corp. Desi primele sedinte de epilare pot fi dureroase, toleranta pentru astfel de senzatii va creste dupa cateva sesiuni. Procesul intreg de indepartare a parului cu ceara dureaza aproximativ 15-30 de minute, in functie de zona tratata. Acesta este incheiat prin aplicarea unei lotiuni sau a unui anestezic topic.

In urma epilarii cu ceara, pielea este lipsita total de par, are un aspect mult mai catifelat si fin, iar rezultatele sunt vizibile pana la 3-4 saptamani.